keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kannattiko vaihtaa kesärenkaat alle?

Hyvä kysymys. Otto vaihtoi meille viime viikonloppuna kesärenkaat. Nastarenkaita on tarvinnut tosissaan tänä talvena vain muutaman viikon, mutta vielä helmikuussa ajattelin että talvi saattaa kiristää otettaan. Maaliskuussa ajattelin että päivä on jo niin pitkä ettei kunnon talvi enää palaa, vaikka yöpakkasia toki onkin. Taisin olla väärässä.

Miullahan olisi ollut töiden puolesta mahdollisuus tutustua sääennusteeseen, mutta tuntui siltä että kevät on tullut jäädäkseen. Kun katuja putsataan hiekasta, niin nastat tuntuu liioittelulta. Eli nyt huristellaan kesäkumeilla. Tällä viikolla sää onkin suosinut työmatkapyöräilijää. Kuiva tie, raikas ilma ja auringonpaiste, kotimatkalla kova myötätuuli. Miten kevyesti pyörä rullaakaan! Kevät on aina yhtä ihmeellinen. Miten sen unohtaa joka talvi?

Mutta olinkohan sittenkin liian hätäinen?  Ensiviikolla nastoille olisi taas käyttöä. Sää kylmenee viikonloppuna tyypillisiin maaliskuun lukemiin, ja maaliskuu luetaan talvikuukausiin. Etelässä ollaan päivällä nollan tuntumassa, öisin on pakkasta. Sunnuntaina voi pyryttää kunnolla luntakin.

Ehkä pyörällä pärjää, tai sen voi jättää muutamaksi päiväksi talliin, mutta autonrenkaita ei kannata vaihtaa vielä. Joka tapauksessa etelässä on yöpakkasia, ja jos tiet jäätyvät ne ovat pahimmillaan juuri aamuruuhkan aikaan

Keväthuoltoon kuului renkaiden vaihto ja ketjujen putsaus.
Suikka kuuluu iloisen huoltomiehen työasuun.

1 kommentti: