torstai 8. elokuuta 2013

Ensiesittelyssä: Focuksen retkipyörä

Mun pyörä on Focus Mares AX 4.0W. Se on hyvä työjuhta, perus alumiini runko, ei kummempia hienouksia, Tiagran osasarjat. Se on hyvä juuri siihen mihin tarvitsen sitä, eli duunimatkoille, stadissa pyörimiseen ja lomamatkoille. Se on näppärä ja tarvittaessa sillä pääsee lujaakin.

Pyörä muistuttaa cyclocrossia, mutta siinä on vähän perus settiä pidempi vaakaputki ja tarakkakin löytyyn. Se painaa muhkeat 10,8 kg, ja tarakka tuo varmaan ainakin kilon lisää. Se on kokoa M. meinasin ostaa Llän, mutta Larun Pyörän myyjä...ehkä hän oli oikeassa. Olen 180 cm ja 70 kg.


Tossas se on kaupasta haettuna.

Vaihdoin pyörään aika nopeasti lukkopolkimet, uudet renkaat ja kiinnitin matkamittarin. Lokarit sai jäädä talliin. Aisa lokarit on kyllä tosi kivat, etenkin talvella, mutta ei näytä hyvältä. Miinan mielestä ne on vempulat. Se on ajanut jo kolme talvea ilman. (Sotkusta hommaa.) Miinalla on Focus Merluza kokoa S. Siinä on vannejarrut ja 105 osasarja. Se on astetta parempi ja vähän kevyempi. SIKSI se nousee niitä ylämäkiä nopeammin.
Täydessä retkivarustuksessa

Välillä kaipaa vannejarruja, mutta noihin renkaisiin ne ei sovi. Levyjarrut on vähän maastopyörä hommaa, mutta tätä pyörää myytiin W niinkuin Winter -merkinnällä, eli talvipyöräksi. Levyjarru on huolto vapaampi ja ei kulu loskassa ja paskassa niin paljon. (Mutta takajarru kaapeliin kertyy kosteutta ja se jäätyy. Siitä joskus toiste.)


Tässä 23mm levetä Vittoria renkaat, ne olivat kyllä liian kapeat ja kovatPäivitän pyörään osia sitä mukaan kun vanhat kuluvat. Uudet kiekot on jo tilauksessa. Olin ajatellut, että ostelen sitten astetta (105) tai kahta parempaa (Ultegra) osasarjaa, mutta kevyemmät maantiepyörä sarjat kuulemma kuluukin nopeammin. Ehkä ne kuuluu sitten rehelliseen maantiepyörään. Maantie- tai kilpapyörä olisi kiva, mutta mulla sen käyttö rajoittuisi 12 kilometrin työmatkaan. Sillä pääsis sitten vielä nopeemmin, mutta kenellä on kiire töihin... 

Ilman hampa... käsiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti