keskiviikko 21. elokuuta 2013

Helsinki - Tartu - Puhajarvi - Rauna

Perjantai 16.8.

Helsinki - Tartu, Viro, 5 / 5 km


Meilla oli treffit satamassa toiden jalkeen. Lautalla Tallinnaan ja junalla Tartuun. Virossa pyorat saa junaan ilmaiseksi, paikkaa ei tarvitse varata etukateen, ja kaikki mahtuu kyytiin. VR:lla on paljon opittavaa!

Mista tietaa etta on vanha? Sen sijaan etta oltaisiin etsitty halvin hostelli, me kaveltiin ensimmaiseen hotelliin ja pyydettiin huone sisapihan puolelta.


Helsinki takana, seikkailu edessa.

Sopu sijaa antaa.


Lauantai  17.8.

Tartu - Puhajarvi, 50 / 55 km


Kaupassa rouva kysyi etta aijotteko tehda pitkakin lenkin. Tuntui hauskalta vastata Joo, Kroatiaan!

Otettiin rauhallinen lahto. Rullailtiin 50 kilometria Otepaahan ja siita vahan etelaan Pyhajarvelle. Luulin etta siella on halpa kylpyla, mutta se olikin kallis uimahalli, 7e. Lillittin siella iltapaiva.

Otepaan torilla oli Amerikan rautojen kokoontumisajot. Kumi palaa.

Ensimmainen yo teltassa.

Sunnuntai 18.8.

Puhajarvi, Viro - Rauna, Latvia 125 / 180 km


Vastatuuli on piru. Tasaisella me mennaan normaalisti 25-28 km/h. Heti kun tuuli nousi vauhti tippui. Hyva kun saatiin pidettya 20 km/h, ja siihen piti hulluna toita.

Yhdessa kylassa vesipullot oli tyhjat, eika tiedetty koska tulee seuraava huoltsikka tai ravintola vastaan. Mentiin yhden talon pihalle huutelemaan etta onko ketaan kotona ja saataisiinko vetta. Se myytti vieraanvaraisista latvialaisista pitaa paikkansa. Mentiin ovelle vahan arkoina ja vasyneina, ja lahdettiin sielta hymy huulilla.

Raunassa mietittiin etta missa paasisi pesulle. Kylan keskustassa, bussiaseman vieressa, oli WC ja suihku(!!!) -rakennus. Kaytiin siella. 


Saatiin huijattua tuulta aamulla. Klo 10 asti oli tyynta.
Seurattiin Smiltenissa pyorakisoja,ja odotettiin etta tuuli tyyntyisi.
Pystytettiin teltta linnan rauniolle. Kummitteleeko taalla?

Linkitetaan reitti tahan myohemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti