torstai 16. toukokuuta 2013

Vancouverista Buenos Airesiin

Matka suunnitelma. Kuva: googlemaps
Matka on tärkeämpi kuin määränpää. Pyöräillessä se ainakin totta. Meidän suunnitelmana on pyöräillä Vancouverista, Kanadasta Argentiinan Buenos Airesiin.

Ameriikat päätyi matkakohteeksi enemmän karsinnan kuin suosimisen perusteella. Valita pohjautuu enemmän mielikuviin kuin tosiasioihin. Jos pitäisi valita yksi manner niin mikä sinä valitsisit? Eurooppa on liian helppo, ja liian lähellä. Eurooppaa pääsee kiertämään kesälomilla. Afrikassa on liikaa petoeläimiä, liian kuuma, ja liian pitkät välimatkat. Liian suuri osa Pohjois-Aasiasta on Venäjää. Aasian eteläosaan matkustaa kaikki muutkin. Se olisi tylsää. Australia ja Uusi-Seelanti, miksi ei. Mutta onko Australia vähän liian yksitoikkoinen? Amerikka näyttää kartalla makeammalta. Matkalle osuu monia jännittäviä maita ja erilaisia kulttuureja. Sinne!

Jos aloittaa Vancouverista keväällä ja lopettaa Buenos Airesiin siitä vuoden päästä keväällä, niin koko matkan on kesä. Kesällä on mukava pyöräillä. Niin me päätettiin suunta, pohjoisesta etelään. Lisäksi Pohjois-Amerikka tuntuu kulttuurin puolesta kevyemmältä aloitukselta kuin Etelä-Amerikka.

Aloitetaan Vancouverista että saadaan Kanada mukaan. Kun kerran siellä päin ollaan.

Minä haluan käydä New Orleansissa. Siellä on kuulemma niin paljon hyvää musiikkia. Reittimme kulkee Yhdysvaltojen länsirannikkoa pitkin, joten New Orleans ei ole matkan varrella. Mutta haluan sinne niin paljon, että toivon että voisimme lentää Los Angelesista viikoksi New Orleansiiin. Sen päivänmäärät voisi päättää etukäteen ja sopia treffit kaikkien paikalle pääsevien kanssa.

Otto haluaa polkea Kalifornian niemimaata pitkin.

Haluan Buenos Airesiin, koska ensimmäinen musikaali johon todella sytyin oli Evita. Matkakohteemme on Evita -museo Buenos Airesissa.

Turistiviisumilla saa olla useimmissa maissa 3 kuukautta. Sen perusteella meidän matka jakautuu näin:

  • 3 kuukautta Yhdysvalloissa
  • 3 kuukautta Meksikossa
  • 3 kuukautta Väli-Amerikassa
  • 3 kuukautta Etelä-Amerikassa

Muita reittisuunnitelmia meillä ei vielä ole. Tärkeintä on matka, ei määränpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti