maanantai 27. toukokuuta 2013

Ahvenanmaalla tienpiennar on täynnä mansikoita

Minkä takia tienlaidoilla kasvaa niin paljon metsämansikoita? On kaksi vaihtoehtoa: Joko ne elää pakokaasuista saamillaan ravinteilla, tai sitten ne on niin kuin kanttarellit. Niitä kasvaa joka paikassa, mutta koska niitä aina näkee polun varrella, luulee että ne viihtyy poluilla.

Kaikista eniten niitä kasvaa ahvenanmaalaisilla pientareilla. Torpvägen Maarianhaminasta Eckeröhän on yksi iso mansikkamaa. Suuria, peukalon kokoisia, tumman punaisia, meheviä metsämansikoita. Niissä maistuu kesä.

Syötiin niitä Ahvenanmaan Pyöräretkellä tosi paljon, eikä yhtään tullut mahat kipeäksi, vaikka ne olikin tienvieriltä poimittuja. Yksi olyckshändelse meille niitten mansikoitten takia kuitenkin sattui. Miä olin kerännyt mansikoita heinävartaisiin matkaevääksi, ja tarjosin niitä Otolle vauhdissa. Kun pyöräiltiin vierekkääin ja keskityttiin mansikoihin pyörien tangot meni ristiin. Me kaaduttiin yhtä matkaa. Siinä rytäkässä Oton sääreen tuli haava. Onneksi ahvenanmaalaiset on avuliasta väkeä. Läheisen maatilan emäntä antoi desinfiointianetta, laastarin ja mehua.

Ahvenanmaalla, kesällä 2010. Mansikkatauko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti