maanantai 20. toukokuuta 2013

Kaupungissa pyörä on paras menopeli

Bolognassa pyöräily on pakollista
Lauantaina Helsinki kuhisi elämää. Olin iltavuorossa töissä, mutta kerkesin silti nauttia kesäisestä päivästä. Ohjelmassa oli jumppa Kumpulassa, Arabian katufestarit, ravintolapäivän herkkuja Karhupuistossa ja jääkiekkoa Mascotissa. Illaksi pyöräilin töihin Pasilaan.

Kerkesin ennen töitä siis vaikka mitä. Ihana päivä! Sain nauttia ulkoilmasta, auringosta, ystävistä ja Helsingistä parhaimmillaan.


Välimatkat kuljin pyörällä, kuinkas muutenkaan. Citysurffailu ei olisi onnistunutkaan millään muulla kuin polkupyörällä. Autolla noin lyhyiden etäisyyksien suhaaminen on naurettavaa. Kaupungissa alle viiden kilometrin matkat taittuvat melkein poikkeuksetta nopeammin pyörällä kuin autolla. Eikä autoa voi parkkeerata keskelle katufestivaaleja tai Karhupuistoon. Helsingissä on hyvät joukkoliikenneyhteydet, mutta pyöräillessä on vapaa aikatauluista. Olen niin kaikki-tänne-heti-aikakauden kasvatti, että jos bussi ei tule minuutissa niin hermot menee. Varmaan samasta syystä ajattelen että kävellen maisema vaihtuu liian hitaasti.

Pyörän päällä matka taittuu juuri sitä vauhtia kun minä haluan. Parkkipaikka ei ole ongelma. Raitis ilma tekee ihmeen hyvää. Kaupungissa pyörä on paras menopeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti