maanantai 16. kesäkuuta 2014

Polkupyoralla San Franciscossa

Me tultiin junalla Eugenesta San Franciscoon viime viikon keskiviikkona. Pyorat sai nostettua junaan $25 lisamaksusta.

San Franciscossa on valtavasti nahtavaa. Paras tapa nahda kaupunkia ja kiertaa nahtavyyksia on tietenkin pyoralla. Pyoratieverkostoon ei ole panostettu niin paljon kuin Vancouverissa, Seattlessa tai Eugenessa, mutta taallakin pyoraillaan paljon. Merkityt pyorareitit kulkevat suurelta osin vilkkaan liikenteen seassa. Erillisia pyorakaistoja on vain muutama, ja ne ovat suunnilleen yhta yhtenaisia kuin Helsingissa. Liikenne on kaoottista, mutta kun noudattaa liikennesaantoja, ja liikkuu ennalta arvattavasti, niin parjaa. Me paastiin jyvalle seuraamalla yhta tyomatkapyorailijaa.

Ruuhka-aikaan autoliikenne seisoo, pyorat rullaa.

Yhtena paivana me tehtiin pyoraretki Golden Gate Bridgelle. Niin teki kaikki muutkin turistit, useimmat vuokrapyorilla. Keskustasta sillalle kulkee tasainen rantatie, jossa voi pyorailla joko kevyenliikenteen vaylalla tai autojen seassa. 

Hauskinta kavellen oli Wild SF:n kavelykierrokset.

2 kommenttia:

  1. Muistakaas käydä kokeilemassa Lombard street pyörällä ;) Merileijonia näkyy satamassa ja Suosittelen (isolla ässällä) vankilasaarella käyntiä! Ja se taskurapukeitto leivän sisällä on herkullista....voi kun kaipaan sinne takaisin :)

    VastaaPoista
  2. Kierrettiin Lombard, nahtiin merileijonat ja vankila. Syotiin hyvin. Mahtava kaupunki :)

    VastaaPoista