keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Slovakian Tatroille pitaa tulla toistekin

Torstai 29.8

Vysne Ruzbachy - Strbske Pleso 61 / 1159 km


Meniko meilla 2 viikkoa etta saatiin loma-aikataulu kohdalleen? Alkumatkasta on usein kiire jonnekkin, vaikka on jo perilla. Tanaan oli leppoisa paiva, ilman turhaa hatailya. Ajettiin 60 km (ylamakeen), maltettiin pysahtya ajoissa, levattiin hetki leirin pystytyksen jalkeen ja oltiin syomassa ennen kuin mia vapisin nalkaa, eli oikeaan aikaan. (Mia rikon joka paiva Oton asettamaa kahden ruokalajinsaantoa.)

Viimepaivat on ollut tosi kylmia. Mutta nyt on kesaloma. Kesalomalla kuljetaan iltaisin lapsykkakengissa, olkoonkin etta villasukat hiertaa varpaidenvalissa.

Tatroilla on mahtavat maisemat. En ole ikina nahnyt pyoran selasta nain paljoa yhdella kertaa.

 

Perjantai 30.8.

Strbske Pleso - Nemecka 102 / 1261 km


Makien nousemisessa on jotakin tosi hienoa. Nousun jalkeen alamaki on ansaittu, mutta hienointa on itse nousu, hidas ja uuvuttava nitkuttaminen. Mikakohan siina on?

Lahdettiin aamulla 1300m:sta.

Ensimmaiset 40 km oli alamakea. Sitten alkoi nousu Matalille Tatroille.
Tyostettiin ylamakea 2,5 tuntia. Taukoja oli pakko pitaa tiheaan.
Huipulla ollaan voittajia. Keittolounasta maisemaravintolassa.

Tasta alkaa alamaki. Hujauksessa laakson pohjalle.


Lauantai 31.8.

Nemecka - Banska Bystrica - Surany 29 / 1290 km


Suunniteltiin eilen hyva reitti Unkariin asti. Kroatiakin nakyy jo kartalla, ollaan voiton puolella! Aamulla suunnitelma meni uusikis. Eilinen oli kova paiva, tanaan on paras levata.

Poljettiin 25 km Banska Bystricaan, (Alamakeen, mista sita riittaa!?) ja sielta illalla junalla Suranyyn, tasaiselle maalle. Vuoristossa olisi pyoraillyt mielellaan viela pari paivaa, mutta sita varten pitaisi levata viela ainakin toinen paiva. Meilla ei riita aika ja kunto. Tanne pitaa tulla toisenkin kerran!



Vietettiin suurin osa paivasta Banska Bystrican keskusaukealla.


Sunnuntai 1.9.

Surany, Slovakia - Komarom, Unkari 15 / 1305 km


Herasin yolla vatsakipuun. Oli jo aikakin etta jompikumpi meista saa mahapopon, niin paljon niin pitkaan lampimassa olleita evaita me ollaan syoty. 

Motelli johon oltiin illalla majoituttu oli sellainen murju, ettei sinne voinut jaada sairastamaan. Taisteltiin pyora-juna-yhdestelmalla Komarnoon, ja sielta Komaromiin Unkarin puolelle. Ei mikaan paras aamupaiva, ehka huonoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti