tiistai 10. kesäkuuta 2014

Oregonin suosituin pyorailyreitti

Highway 101 myotailee Tyynenmeren rantaviivaa. Se on Oregonin suosituin pyorailyreitti, eika suotta. Me ei poljettu koko matkaa, mutta sen verran kuitenkin, etta uskallan kertoa milaista siella on.
  • Astoriasta Brookingsiin on 610 km. Maasto on makista, kovimmat nousut on 150 - 220 metriin. Yhteenlaskettuna nousua ja laskua on 4900 metria.
  • Vallitseva tuulensuunta on pohjoinen. Etenkin aurinkoisina paivina tuulee kovaa. Kannattaa polkea etelaan.
  • Pohjoinen Tyynimeri on karu. Ilma on raikas ja kolea.
  • Pyorailijoita on paljon. Pyorailykarttoja on jaossa joka infossa, pyorareitti on hyvin merkitty, pyorakauppoja ja pyoraystavallisia leirintalueita on joka kylassa.
  • Maisemat on upeat. Suurimman osan matkasta voi kuulla meren kohinan.
  • Liikennetta on paljon, melu on kova. Se on enemman hermostuttavaa kuin pelottavaa. Kun iso tukkirekka menee kovaa ohi, niin on se vahan pelottavaakin.
  • Pientareen leveys vaihtelee olemattomasta pariin metriin. 
Parhaimmillaan maisema on henkea salpaava, myotatuuli puhaltaa ja kuuluu vaan linnun laulua ja meren pauhua. Sita polkee ylamakeen, ihailee merta ja bonga alhaalla nakyvan hiekkarannan, sitten hurautetaan alamakeen ja onkin jo siella ihanalla, karulla rannalla. Huonoimmillaan tunnelma on sama kuin polkisi Imatralta Lappeenrantaa. Maija Sonni tietaa mita mia tarkoita. Rekat menee ohi lahelta ja kovaa, maiseman sijasta on keskityttava tiella pysymiseen. Ei silti, ehdottomasti pyorailemisen arvoinen reitti. Maisematkin kuulemma vaan paranevat Etela-Oregonissa, jota me ei edes nahty! Vaikea kuvitella miten siella voisi olla viela kauniimpaa! 

Pidetaanko tauko tassa vai rannalla?

4 kommenttia:

  1. Toivotamme teille elämyksellistä ja ikimuistoista reissua! Nauttikaa, vaikka välillä tuntuu tuskalliseltakin :-) Meidän 9 kk taival on nyt päätepisteessään Soulissa, muutaman päivän päästä lento kotiin. Tuntuu erikoiselta ja oudolta... Terveisin Tiina & Matti, liminaalitila.blogspot.fi
    Ps. Rekat ovat pyöräilijän näkökulmasta liikenteen syöpä, joka maassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja Matti! Hyvaa kotimatkaa! Ja iso kiitos teille blogistanne. Siita on ollut meille paljon iloa, ja on saatu monta hyvaa vinkia!

      Poista