maanantai 26. toukokuuta 2014

Kylma ja kostea Washington state

21.5. Bremerton - Twanoh state park, 40/426 km

Mia tein klassisen turistivirheen. USAssa karttaan on merkattu mailit, ei kilometreja. Oltiin silti leiripaikalla jo puoliltapaivin. Yot on vielakin aika kylmia. Se lisaa motivaatiota sotkea etelaan.
Maasto on vaihteleva, vaikka suoraakin riittaa.

22.5. Twanoh state park - Westport, 33/459 km

Miun on hankittava joko lämpimämpi makuupussi, tai päästävä lämpimämpään ilmastoon. Jälkimmäinen kuulostaa paremmalta. Ajettiin Sheltoniin, mutta sitten miulle riitti. Me ei olla vielä edes rannikolla...! Bussilla me oltiin illalla Westportissa.
Bussilippu maksoi $1,50, pyorat sai kyytiin tosta vaan.

23.5. Westport, 12/471 km

Lansirannikolla sataa usein. Itseasiassa, me ollaan oltu onnekkaita, silla toukokuu on paikallisten mukaan ollut tavallista vahasateisempi. Majakan emanta kertoi nahneensa vuorille asti kuusi kertaa tana vuonna. Tanaan ei nahnyt edes merelle.
Iltapäivällä kirkastui. Päästiin ensimmaista kertaa kunnon aaltoihin.

24.5. Westport - Astoria, 72/543 km

Ajettiin Westportista South Bendiin. Siella tapahtui jotakin ihmeellista. Me astuttiin sisään paikallismuseoon. Museon emanta kysyi mista ollaan. Suomesta. Aah, taalla asuu yksi suomalainen, odottakaa, soitan sille! Andrew Carlsson tuli tervehtimaan meita. Han kysyi minne me ollaan menossa. Jos taalta paasee bussilla Astoriaan, niin me mennaan. Bussi ei kulje lauantaisin, mutta odottakaa, soitan vaimolleni, han saattaisi lahtea viemaan teita. Ja sitten me oltiinkin jo auton takapenkilla, matkalla kohti Astoriaa.

Andyn kaupunkikierros sisalsi historiaa ja hyvia vitseja!

4 kommenttia:

 1. Amerikkalaiset (myös kantaväestö, ei yksin suomensukuiset) ovat erittäin ystävällisiä turisteille. Erityisesti jos tulee niinkin eksoottisesta paikasta kuin Suomesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tormatty moniin todella ystavallisiin ja avuliaisiin ihmisiin. Uskon etta on ihan sama mihin menee, niin kay aina!

   Poista
 2. Olette törmänneet ihanan avuliaisiin ihmisiin! Toivottavasti yöt ovat jo lämmenneet tai sitten makuupussi paksuuntunut! :) Meillä on onnistunut synttäriviikonloppu takana! T: Jupu & co

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollan nukuttu sisalla :) Kavin kattomassa synttarikuvat, kiitos niista!

   Poista