torstai 5. joulukuuta 2013

Lääkitys kuntoon - kiitos Madventures!

Kävipä mulla tuuri! Olin aamuvuorossa Huomenta Suomessa. Siellä oli vieraana Riku ja Tunna, matkailun ammattilaiset. Ehdin vaihtaa muutaman sanan Rikun kanssa. Onneksi! Se mieshän on kävelevä tietopankki.

Miun joulukuun tehtävä on selvittää mitä rokotuksia ja lääkkeitä me tarvitaan. Rokotukset alkaa olla jo tiedossa, mutta mietin kannattaako malarialääkkeitä syödä, ja jos niin minkälaisia. Nyt pääsin kysymään Rikulta. Vastaus kuuluu näin:

kuva: fitfortravel.nhs.uk
Rokote.fi on suuntaa-antava. THL:n sivuilta löytyy kartta aluiesta, jolla malariaa esiintyy, ja maakohtainen tarkempi listaus malarian riskialueista. Mutta brittejen terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen vastaavat sivut hakkaavat kotimaisen mennen tullen. Osoitteesta www.fitfortravel.nhs.uk löytyy tarkka ja hyvin visualisoitu maakohtainen tieto malarian, ja kaikkien muidenkin tautien, riskialueista.

Riku vinkkasi pyytämään lääkäriltä doksisykliiniä lääkkeeksi. Pitää muistaa.

Kiitos avusta, Riku!

Ja hyvä onneni vain jatkuu! Sain Madventures: Uusi kansainvälisen seikkailijan opas -kirjan omakseni, ja siihen omistuskirjoitukset. Jes! Annan sen Otolle joululahjaksi. (Älkää kertoko!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti