sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kohti talvipyöräilykautta

Jos ei työmatkapyöräile kesäisin niin nyt ei ehkä ole paras aika aloittaa, mutta jos olet pyöräillyt kesän, niin kokeile venyttää kautta edes pari viikkoa. Nastaa! Se vaatii vaan vähän varustelua. Minä pyöräilen ympäri vuoden. Muutaman talven jälkeen mikään muu ei tulisi mieleenkään.

Vaikka talvi ei ole vielä tullut etelään (eikä tulekkaan ihan vielä), talvitamineille alkaa olla käyttöä. Talvipyöräilykausi ei ala yhtäkkiä, vaan siihen liutaan vähitellen. Vähän samalla lailla kuin avantouintikausi ei ala sitten kun jäätä on 10 cm, vaan uimista jatketaan kesän loputtua.

Pyörään sai kiinnittää valot heti kesäloman jälkeen. Ne on pakko olla. Miun etuvalo on sellainen ettei se valaise tietä, mutta näkyy vastaantulijoille. Takavalo ei taida olla pakollinen, mutta sen pitäisi olla. Autotiellä ajaessa on hyvä näkyä vähän taaksekin päin.

Kun ilmat kylmeni niin päätä alkoi paleltaa. Jouduin ajamaan muutaman viikon lämpimyys ennen turvallisuutta, pipo päässä ilman kypärää. Sitten ostin kesäkypärän tilalle uuden lämpimämmän talvikypärän. Siinä on vähemmän tuuletusreikiä, ja nekin voi teipata sisäpuoleta kiinni. Se on myös raskaampi, mutta talvella ei tule ajettua niin pitkiä matkoja, niin ei se haittaa.

Ennen.
Jälkeen.

Vaatteita pitää olla sopivasti. Helposti tulee laitettua liikaa. Vaikka olisi kylmäkin aamu, kun päällimmäinen kerros pitää tuulta ei alle tarvitse välttämättä kun ohuen kerraston. Hiki tulee.

Nastarenkaat Otto saa vaihtaa miulle vasta sitten kun lumi on pysyvästi maassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti