torstai 18. heinäkuuta 2013

Teltassa Saimaan rannalla


Puolitoista viikkoa telttailua. Yksi yö nukuttiin vanhempien veneellä ja toinen Oton siskon saunamökissä, mutta muuten telttailua. Ensimmäiset yöt teltassa meni vähän kieriskellen, mutta sitten kun pääsee telttailun makuun hyviä unia ei voi estää! En vaadi telttapaikalta paljoa, tasaisen alustan ja rannan. Tällä reissulla hyvistä paikoista ei ollut pulaa.

Suomessa 2 henkeä teltassa leirintäalueella maksaa 7 - 24 euroa. Taitaa olla, että hintaan sisältyy usein minigolf ja mölkky aamusauna. Jos pelasi 2 kierrosta minigolfia, leirimaksu on tavallaan kuitattu (?!). Aamusauna oli meille iloinen yllätys. Visulahdessa aloitettiin aamu kuohuviinillä saunanlaiturilla.

Visulahti. Onko puun alla enemmän ötököitä kun taivasalla?

Puumalan leirintäalue oli tämän reissun paras, tunnelmallisin. Voin suositella. Paikka aika vanha ja vähän ränsistynytkin, mutta ihanasti luonnonhelmassa. Ystävällinen henkilökunta. Hyvä keittiö.

Puumalan leirintäalue on 2,5 km kirkolta.

Punkaharjun Kesämaan leirintäalue on turha. 24 neljällä eurolla ei saanut mitään muuta hyvää kuin lapsuuden muistot. Mikään ei ollut muuttunut. Kylmät suihkut vanhassa ja nuhjuisessa pesuhuoneessa. Viiden kilometrin päästä Kesämaasta on Mannilan matkailutila ja Kattilan ranta. Käytiin siellä päiväseltään, mutta ensikerralla leiri sinne! 10 euroa per yö, ja paikka täyttä kaikki paratiisin kriteerit.

Joroisissa me yritettiin SF karavaanareiden leirintäalueelle, mutta sinne ei päässyt ilman asuntoautoa. (Mitä?!)

Ainut mitä leirintäalueen palveluista todella tarvitsee on suihku. Koska järvivesi on lämmintä, ei tarvinnut sitäkään. Useampana iltana pystytettiin teltta rantaan jokamiehen oikeudella.

Leiripaikka Haukiveden rannalla.

Kalliorannassa, 20 km Savonlinnasta pohjoiseen ei saa leiriytyä, mutta ranta on mahtava! Siellä on kaikki hyvän retkipaikan mukavuudet ja rauha, jollaista harvoin kohtaa noin hyvin pidetyllä rannalla. Poiketkaa jos kuljette siellä päin.

Kallioranta on Varpajärven kyläyhdistyksen ylläpitämä.

Linnansaaren kansallispuistoon pääsee sekä Oravista että Rantasalmelta vesibussilla johon saa polkupyörän mukaan. Me taitettiin matka vanhempien veneellä. Linnansaaren leirintäalueella telttapaikka maksaa 7 euroa. Yhtä hyviä ja parempia leiripaikkoja on saaren ympäri kiertävän retkipolun varrella lisää. Luonnossa etsii usein rauhaa. Se löytyy paremmin yksinäiseltä rannalta kuin leirintäalueelta.
Oravin lossikyyti maksaa suunnilleen 10 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti