sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Lomalle mahtui monta erilaista matkapäivää

Pyöräily on joka päivä erilaista. Siinä on niin monta tekijää. Maasto, maisemat, kilometrit,  sää, etenkin tuuli, minne on menossa, miten sitä itse jakselee. Monta on.

Ensimmäinen pyöräilypäivä Mikkelistä Puumalaan oli hieno. Matkalle sattuu hyvin taukopaikkoja aika tasaisin välein. Ollinmäen Viinitila, Anttola, Hurissalon Sale, Lietveden silta ja pistohiekka. Pistohiekalla on pitkä hiekkaranta, mutta paremman uimapaikan löytää jos kääntyy hiekalle tullessa vasemmalle kalliorantaan. Siellä on monta yksityistä kalliorantaa. Matka meni rennosti, mutta perillä huomasin että jyrkät mäet oli vienyt kaikki voimat.


Anttolassa ei ole enää jäätelökioskia.

Puumalasta Punkaharjulle on liian pitkä matka minulle. Tulipa sekin silti kokeiltua. Kovia mäkiä. Mutta myös hienoja maisemia. Uitiin melkein jokaisella taukopaikalla.

Puumalasta ajettiin Kerimäen kautta Savonlinnaan. Kirkko aukeaa vasta kymmeneltä. Aamulla ei olisi tarvinnut hötkyillä. Kerimäeltä lähtee Talvisalontie Itään. Tiellä on kauniit järvimaisemat, mutta niitä riittää näillä vesillä muutenkin. Muutama kilometri kirkolta on hyvä uimalaituri. Siellä ainakin kannattaa käydä kääntymässä. Nähtiin siellä Kuikka aika läheltä. Se on ylväs lintu. Tie 71 Kerimäeltä Savonlinnan päin on kaunis, mutta niin vilkasliikenteinen etten oikein lämminnyt sille.

Savonlinnasta varkauteen on hyvä päivämatka. Matkalla on useampi kyläkauppa ja kahvila, vaikkei niitä ole merkattu karttaan. On Oravi, joku paikka Tappuvirran lossin jälkeen ja Kangaslampi. Kangaslammen jälkeen kannattaa kääntyä vasemmalle Harjurannan tielle. Siinä on viitisen kilometriä hiekkaa, mutta sellaista kovaa ja tasaista. Tien varrella kasvaa kanttarellejä.

Kangaslammen paikallinen osaa mainostaa.

Yksi parhaista pätkistä oli Joroisista Rantasalmelle Voisalmentien ja Porosalmen kautta. Matkan varrella oli paljon järvimaisemaa ja sopivan jyrkkiä mäkiä. Kotkalahdentiellä ja Voisalmentiellä ei ollut liikennettä ollenkaan. 55 kilometriä taittui kevyesti.
Vetkuteltiin Porosalmessa matkalla Rantasalmelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti