torstai 20. kesäkuuta 2013

Pyörän voisi saada junaan helpomminkin

Me pidetään Heinäkuun alussa lomaa Etelä-Savossa. Ostin Hki-Mikkeli junaliput meille kahdelle ja kahdelle polkupyörälle. VR:n kesätarjouksilla Mikkeliin pääsee 22e/pää, pyörät 9e/kpl.

Pyöräilijän näkökulmasta VR on parantanut palveluaan. Ennen pyörän saaminen junaan oli ihan mahdoton operaatio. Ainoa tapa ostaa pyöräpaikka oli käydä jonottamassa vuoronumerolla asiakaspalvelussa sen jälkeen kun junalippu oli ostettu. Tänä kesänä pyöräpaikan saa ruksaamalla ruudun samalla kun ostaa lipun netissä. Nykyaikaa. Laitoin VR:lle kiitospositiivista palautetta.

Parannusta, muttei vieläkään niin helppoa kuin se voisi olla...
  • Pyöräpaikka on varattava etukäteen. Konduktorilta sitä ei voi ostaa, kun se ei tiedä onko junassa perille asti tilaa. Miksi ongelma on vaan pyöräpaikoissa? Konnari myy istumapaikkojakin, eikö?
  • Kaikissa junissa ei ole pyöräpaikkoja, ja niihin joissa on mahtuu vain kolme pyörää per juna. Mitä jos meitä olisi neljä lähtijää?
  • Miksi VR pitää tiukkaa linjaa siitä että pyörät saa matkustaa vaan niille varatuilla paikoilla? Vaikka junassa olisi vaan 3 matkustajaa, tilaa yllin kyllin, mutta kaikilla pyörät mukana, neljäs pyöräilijä saa odottaa seuraavaa junaa. Miksei sitä ei voisi laittaa vaikka eläinvaunun tyhjille käytäville? Sitä paitsi, pyöräpaikat on niin ahtaita, että ihan sama onko telineessä tilaa vai ei, kun ei siihen kolme pyörää mahdu
Miksei ekologisena ja vihreänä vaihtoehtona esiintyvä VR tee superekologisesta pyörämatkailusta helppoa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti