torstai 27. kesäkuuta 2013

Kohteita tourdeSAVOlle?

Viikon päästä pakataan kimpsut ja kampsut tarakalle. Pyörät junaan, junalla Mikkeliin ja siitä alkaa tourdeSAVO. Suunnitelmana on ajaa suunnilleen Mikkeli-Puumala-Punkaharju-Savonlinna-Heinävesi-Maavesi. Toinen suunnitelma on tehdä matkaa kerrankin niin rauhallisesti että maltetaan pysähtyä jokaisella nakkikioskilla ja nähtävyydellä mitä matkalla on. Nyt kohdelistalla on:
 • Visulahti
 • Ollinmäen Viinitila
 • Hurissalon Sale
 • tanssit Pistohiekalla
 • Emmin mökki
 • Kesämaa!!!
 • Savonlinnan Lippakioski
 • Valamon luostari
Lisäksi olisi hyvä että päästäisiin katsomaan ainakin yksi kesäteatteriesitys, pelaamaan minigolfia, ja poimimaan mansikoita suoraan pellolta. Onko teillä mitään vinkkejä missä muualla kannattaisi piipahtaa? Kumpi on parempi, Linnansaaren vai Koloveden kansallispuisto?
Reittiehdotus (maps.google)
Samaan aikaan kun suunnittelen yritän olla suunnittelematta liikaa. Ei saa tulla suorituspaineita. Ettei olisi aikataulua ja maltetaan pysähtyä nakkikioskeilla. Mutta kun on niin kiva miettiä että mitä sitä tekis sitten kun on loma...

3 kommenttia:

 1. Meillä oli pari vuotta sitten neljän päivän Anttola-Sulkava-Savonlinna-Savonranta-Joensuu -retki. Tie välillä Anttola-Sulkava (tai Puumalaan) on hieno ajella, vaikkakin piennar on kapea. Me mentiin myös Kuparonvirran lossilla. Kerimäki-Savonlinna välillä on mainio pyörätie! Savonlinnassa pyörittiin päivä kaupungilla pyöränkorjaus/jäätelökioski/maisemienkatseluretkellä. Siihen kannattaa hetki varata varsinkin jos ei kaupunkia paremmin tunne. Mikkeli-Anttola kantsii ajaa Kokkosenlahdentien tai ainakin Parkkilan kautta, mutta niin teillä taitaa ollakin. Tie 62 on sillä välillä t-y-l-s-ä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä, Elina! En ollut ollenkaan muistanut Kerimäkeä. Pitää poiketa sitä kautta. Mikkelistä Anttolaan ajateltiin mennä Visulahden ja Parkkilantien kautta. Mutta miten 62 voi olla tylsä, kun se on niin mäkinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se oikeestaan oo tylsä, mutta se on jännittävämpi Anttolan jälkeen ja inhottava ajaa, koska piennar on tosi kapea, ja paljon liikennettä, joka ajaa kovaa :)

   Poista